Fordeler med laserskjæring

- 2024-05-22-

Med sine unike fordeler,laserskjæringteknologien erstatter gradvis tradisjonelle kuttemetoder i mange bransjer. Dens bemerkelsesverdige funksjoner er følgende:

1. Utmerket nøyaktighet og effektivitet: Laserskjæring er avhengig av sin lille lysflekk og høye energitetthet for å oppnå høy presisjon og effektiv skjæreoperasjoner, noe som forkorter produksjonssyklusen.

2. Utmerket skjærekvalitet: Skjærespalten produsert av denne teknologien er smal og kantene er glatte, noe som gir skjæreoverflaten utmerket glatthet og ekstremt lav ruhet, bare i størrelsesorden titalls mikron.

3. Minimal varmepåvirkning og deformasjon: Den raske oppvarmings- og avkjølingsprosessen ved laserskjæring resulterer i en veldig liten varmepåvirket sone og minimal deformasjon av arbeidsstykket, og sikrer dermed høy skjærepresisjon og utmerket tredimensjonal geometri.

4. Bred materialtilpasningsevne: Enten det er rustfritt stål, karbonstål, kobber, aluminiumslegering og andre metaller, eller ikke-metalliske materialer,laserskjæringkan enkelt håndtere det, så det er mye brukt i reklame, biler, elektronikk og andre felt.

5. Kostnadsbesparelse og materialoptimalisering: Laserskjæring krever ikke støpeformer, noe som ikke bare sparer tid og kostnader ved utskifting av støpeformer, men også maksimerer materialutnyttelsen gjennom dataprogrammering, noe som reduserer produksjonskostnadene og materialavfallet betydelig.

6. Miljøvern og sikkerhet: Laserskjæringsprosessen produserer mindre avfall, har lav støy, er miljøvennlig og forbedrer helsen og sikkerheten på arbeidsplassen.

7. Berøringsfri behandling: Siden laserskjæring ikke krever fysisk kontakt med arbeidsstykket, unngås skade på arbeidsstykket forårsaket av termisk deformasjon og termisk stress, noe som sikrer behandlingskvalitet.

8. Intelligent kontroll: Modernelaserskjæringutstyret bruker et intelligent kontrollsystem, som automatisk kan justeres i henhold til forskjellige skjærebehov, noe som forbedrer produksjonseffektiviteten og skjærekvaliteten betraktelig.